almond bread
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almond bread
vi propongo i miei biscottini di mandorle, sono di pochi calorie, e adatti per diabetici.
Scusate se li ho' scritti in inglese per fare piacere ai figli e nipoti
Almond bread,
Ingredients
300 grams raw almonds
1 cup caster sugar
1, 1/2 cup plain flour
½ cup self-rising flour
7 egg whites
Method
Preheat oven to 175 degrees.
Sifting flours together for aeriated
Beat egg whites with an electric mixer
until soft peaks form.
Gradually beat in sugar, this should turn
the egg mixes glossy.
Gently fold in flour.
Note; the butter has to be soft like a butter cake
Transfer mix to a lined bar tin and bake for 35 - 40 mins or until lightly golden on top, Remove bread from tin
and stand on a wire rack until cool.
let cool completely,
dry in the oven at 115 degrees for 40 m.
Almond bread will keep for at least a month in an airtight container.
Sliced and wrapped in cellophane bags;
Maria Pizzata Garreffa, wish you happy baking
Scusate se li ho' scritti in inglese per fare piacere ai figli e nipoti
Almond bread,
Ingredients
300 grams raw almonds
1 cup caster sugar
1, 1/2 cup plain flour
½ cup self-rising flour
7 egg whites
Method
Preheat oven to 175 degrees.
Sifting flours together for aeriated
Beat egg whites with an electric mixer
until soft peaks form.
Gradually beat in sugar, this should turn
the egg mixes glossy.
Gently fold in flour.
Note; the butter has to be soft like a butter cake
Transfer mix to a lined bar tin and bake for 35 - 40 mins or until lightly golden on top, Remove bread from tin
and stand on a wire rack until cool.
let cool completely,
dry in the oven at 115 degrees for 40 m.
Almond bread will keep for at least a month in an airtight container.
Sliced and wrapped in cellophane bags;
Maria Pizzata Garreffa, wish you happy baking
Maria21- matta timida
- Messaggi : 3195
Data d'iscrizione : 19.01.13
Località : Adelaide Australia
Re: almond bread
GRAZIE!! Ho giusto giusto sottomano 16 albumi da smaltire!
Una domanda: " The butter has to be soft.." etc..
E' davvero butter o batter? Non vedo burro negli ingredienti
Una domanda: " The butter has to be soft.." etc..
E' davvero butter o batter? Non vedo burro negli ingredienti
LaGebo- matta timida
- Messaggi : 3076
Data d'iscrizione : 20.01.13
Località : Bologna (o Rimini)
Re: almond bread
L'ho fatto, l'ho tenuto nel forno appena un po' di piu', poi dopo averlo tirato fuori l'ho fatto freddare bene tutta la notte e la mattina dopo l'ho tagliato a fette e messo su una teglia a biscottare, tipo i cantuccini, per una mezz'oretta a 180 gradi
DELIZIOSI!!
DELIZIOSI!!
LaGebo- matta timida
- Messaggi : 3076
Data d'iscrizione : 20.01.13
Località : Bologna (o Rimini)
Re: almond bread
quando tornerò a Roma li preparerò senz'altro. Il problema sarà radunare tante chiare.
nenne- matta sicura
- Messaggi : 7187
Data d'iscrizione : 20.01.13
Età : 78
Località : roma, vitorchiano (viterbo)
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